Kimenő Radival: Költséghatékony ételek és gyereknapi élmények az idei Gourmet Fesztiválon!

Karácsony májusban! Igen, jól hallottad, hiszen az MBH Bank Gourmet Fesztiválról van szó, amelyet már csak így emlegetek, és nem véletlenül: ez az esemény igazi élvezetek ünnepe a gasztronómák és ínycsiklandó falatok kedvelői számára. A fine dining rajongóinak ez az év legfontosabb rendezvénye, amely május 22. és 25. között varázsolja el a látogatókat. Ezúttal is Magyarország legkreatívabb étlapja áll össze, több mint 200 különleges fogással, ahol az új arcok, mint a szentendrei Teyföl, már régóta a gasztronómiai mesék főszereplői, és Rácz Jenő új balatoni étterme, az Ypsilon is izgalmas újdonságokat ígér. De ne aggódj, a régi kedvencek sem tűnnek el, így mindenki találhat magának egy ínycsiklandó falatot. A fesztivál során szabadtéri sétáló kóstoló, gyereknapi programok Szabi a Pékkel és Giannival, valamint izgalmas előadások és workshopok várják a látogatókat. A szervezők gondoltak arra is, hogy pénztárcabarát ételekkel kedveskedjenek, így mindenki számára elérhető élményekkel készülnek. A gazdag választékban könnyű elveszni, ezért most szeretnék néhány személyes kedvencemet megosztani veled, hogy megkönnyítsem a döntést. Filákovity Radojka ajánlásával várlak a gasztronómiai kalandokra!
Szinte a megnyitása óta visszatérő vendége vagyok a Szaletlynak – nem véletlenül: ez a hely valódi frissességet hozott Zugló szívébe, ötvözve a régi korok romantikáját a mai kor modern elemeivel. Az eredmény pedig lenyűgöző, mind hangulatában, mind gasztronómiájában. Bernát Dániel séf a hagyományos magyar ételeket új, izgalmas formában értelmezi újra, olyan élményt kínálva, ami egyszerre ismerős és mégis friss, izgalmas felfedezéseket tartogat a látogatóknak.
A Szaletly a Gourmet-ra egyedülálló ínycsiklandó finomságokkal készül, amelyek garantáltan elvarázsolják az ízlelőbimbókat.
A kínálatuk igazi ínycsiklandó különlegességekkel várja a vendégeket! Kiemelkedő fogásuk a mennyei rántott húsos szendvics, amely mangalicatarjával, friss káposztasalátával és édes epres teriyaki szósszal varázsolja el a kóstolókat. Továbbá, a csirkegulyásuk medvehagymás nudlival, Meyer citrommal és fokhagymaszárral egy igazi gasztronómiai élmény, amely felidézi a nagyi konyhájának ízeit. De aki a zöldségek kedvelője, az sem csalódik, hiszen egy szuperzöld fogás is szerepel a menüben. Desszertként pedig egy különleges sült-hideg szamócaeszencia túró mousse várja az édesszájúakat, amelyet kojis meggyel és ibolyával tálalnak. Minden falat igazi ínycsiklandó kaland!
Ne hagyjátok ki a standjukat a Gourmet Fesztiválon!
Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy a Michelin-csillagos éttermekben való étkezés olyan különleges élmény, amelyet a legtöbben nem engedhetnek meg maguknak. A mostani Gourmet rendezvény azonban remek lehetőséget kínál arra, hogy azok is betekinthessenek ebbe a világba, akik eddig nem voltak részesek a fine dining lenyűgöző élményében. Ez az élmény nem csupán az ízekről szól; a fogások mögött rejlő termelői történetek, a sokszínű gondolatok és az egyedi stílus mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a tányéron valóban különleges és felejthetetlen műalkotásokat láthassunk. Itt az idő, hogy felfedezzük a gasztronómia határait, és élvezzük a kulináris utazást, amely érzékeinket teljesen új dimenzióba emeli.
Az idei fesztiválon közel 100 kiállító mutatja be kedvenc finomságait, a több mint 200 különféle ételből álló menü pedig garantáltan tartogat meglepetéseket. A pénztárcabarát ételek továbbra is középpontban lesznek, hiszen ezek ára legfeljebb 2.500 forint körül alakul.
Hiba lenne azt hinni, hogy a fesztivál csupán a felnőttek számára lehet izgalmas - épp ellenkezőleg! Így arra buzdítalak benneteket, ne hagyjátok otthon a gyerekeket sem, mert hihetetlenül élvezetes, ingyenes programokkal készülnek számukra gyereknapon. De lássuk, többek közt mivel!
Vállaltan elfogult vagyok Szabadfi Szabolccsal, vagy ahogy sokan ismerik, Szabival, aki a Pékkel együtt rengeteget tett a kovászos pizza megújításáért. Fiala Borcsa vele készült interjúját ITT olvashatjátok, érdemes elmerülni benne! A nápolyi pizzakészítés titkait felfedezhettem Szabi workshopján, ahol nemcsak a pizzák mesterségét sajátíthattam el, hanem egy rendkívül életvidám és alázatos embert is megismertem. Az ő szakértelme mellett az az őszinte szeretet és elhivatottság, amit a munkája iránt érez, teszi lehetővé, hogy minden egyes pizza a lehető legmagasabb minőségben készüljön el. Mindez a vele dolgozókra is igaz – együtt valósítják meg azt a kiváló színvonalat, amiért annyira szeretjük a kovászos pizzáikat.
Szabi kiemelten fontosnak véli, hogy az egész ország, beleértve a jövő generációit is, megismerje a pizza- és kenyérkészítés rejtelmeit, valamint a minőségi alapanyagokból készült ételek iránti szenvedélyt.
Az idei Gourmet fesztivál egyik nagyköveteként ő, a gyerekek barátja, május 25-én, gyereknapon felfedi előttük a pizzakészítés titkait. Ez a program nem csupán szórakoztató, hanem hasznos is – minden szülő számára ideális lehetőség, hogy elvigye a kicsiket egy olyan élményre, amely hosszú távon gyümölcsöző hatással lehet az egész családra. A pizzázás tudományának elsajátítása nemcsak ízletes élvezetekhez juttatja őket, hanem közös emlékekkel is gazdagítja a családi időtöltést. További részletekért és információkért nézz körül Szabi workshopján ITT!
Szabi mellett Gianni Annoni egy igazán "giannisan" élményt varázsol a gyerekek elé, lazán, magyar és olasz kifejezésekkel fűszerezve mutatja be a tészta készítésének titkait, apró trükkökkel fűszerezve. A soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda vezetője, Harrer-Abosi Beatrix egy virágcserép segítségével csokis édességet készít a gyerekekkel, amit haza is vihetnek, így nemcsak az élmény, hanem az ízek is velük maradnak. A program végén pedig Stahl Judit népszerű Flódni improvizációs gasztroszínháza zárja le a napot, ahol Kálloy Molnár Péter, Parti Nóra, Szabó Győző és Schell Judit színművészek garantálják a szórakozást és a nevetést a fesztivál résztvevőinek.
Ezen a különleges napon a 18 év alatti fiatalok ingyenesen látogathatják meg a Gourmet rendezvényt! A családos látogatók számára pedig izgalmas gyerekfoglalkoztató és játszótér áll rendelkezésre, továbbá számos cukrászda kínálja édes meglepetéseit, mindezt díjmentesen. Ne hagyd ki ezt az élményekkel teli napot!
A Gourmet világában számomra a leginkább vonzó aspektus nem csupán a ínycsiklandó ételek élvezete, hanem az a lehetőség is, hogy a gasztronómia iránt valódi lelkesedéssel rendelkező érdeklődők számára értékes tudást kínálnak. A különféle ingyenes előadások és workshopok révén a fenntartható források és a kiváló minőségű alapanyagok iránti elköteleződésük még inkább életre kel, és lehetőséget ad arra, hogy mélyebb ismereteket szerezzünk ezen a izgalmas területen.
Idén különleges élmények várnak ránk: többek között Tóth Szilárd, a neves SALT étterem séfje (a vele készült legfrissebb Popfilter-adást ITT hallgathatod meg), valamint Pesti István, a tatai Platán étterem vezetője osztják meg velünk értékes tapasztalataikat. Emellett a fesztivál történetében először egy igazán különleges program keretében találkozhatunk Dani Garcíával, Spanyolország és a világ egyik legismertebb séfjével, aki mindössze rövid idő alatt három Michelin-csillagot zsebelt be marbella-i étterméért.
Szeretném figyelmetekbe ajánlani egy kivételes embert, régi jó barátomat, Erdei Zsoltot, a Premium Gin Hungary megálmodóját. Zsolt nem csupán a gin szakértője, hanem nemzetközi tapasztalataival és kreatív ötleteivel folyamatosan új színt visz a hazai gin kultúrába. Az ő programjai messze túlmutatnak a megszokott kóstolókon, és igazi élményeket kínálnak a gin szerelmeseinek.
A Gourmet Akadémiára Zsolt egyik legújabb projektje, a Ginstronomy érkezik, amelyet a Konyhafőnökben megismert Szűcs Krisztiánnal közösen álmodtak meg.
A koncepció célja, hogy a gineket és az ételeket food pairing formában kapcsolják össze. A gint nemcsak a helyszínen bemutatott italokban, hanem az ételek fűszerezésében, elkészítésében is megjelenítik, teljes ízutazást kínálva a résztvevőknek.